Pets

Μπορείτε να πάρετε το Poison Ivy από το σκυλί σας;

Μπορείτε να πάρετε δηλητήριο κισσός από το σκυλί σας;

Τελευταία ενημέρωση στις 19 Ιουλίου 2018 από Puppy διαρροές 9 σχόλια
Μετακινήθηκα από τα προάστια και σε μια δασώδη περιοχή λίγα χρόνια πίσω, και δεν ήταν πολύ καιρό μετά από αυτό πήρα το Poison Ivy για πρώτη φορά. Το έβαλα και το απέδωσα σε κακή τύχη.

Χ

Κατοικίδια ζώα

0 δευτερόλεπτα 34 δευτερολέπτων

Ζω
00:00
00:34
00:34

Δεδομένου ότι δεν έχω μια ρουτίνα να φτάσω έξω και να αγγίξω όλα τα περίεργα φυτά που συναντώ, σκέφτηκα ότι θα ήμουν ασφαλής. Συνέχισα να παίρνω το κατοικίδιο ζώο μου για την καθημερινή της βόλτα στο δάσος, αγνοώντας όλα τα δυνητικά δηλητηριώδη πράγματα που περπατούσαμε.

Γνωρίζετε λοιπόν τι συνέβη; Πήρα το Poison Ivy. Όχι μία φορά, όχι δύο φορές, αλλά τρεις φορές τα πρώτα δύο χρόνια εδώ.

Κοιτάζοντας πίσω είμαι σίγουρος ότι πήρα το Poison Ivy από το σκυλί μου. Αποδεικνύει ότι το Poison Ivy συνήθως δεν επηρεάζει τα σκυλιά, αλλά το λάδι από αυτό μπορεί να μεταφερθεί από το παλτό τους και επάνω μας.

Μπορείτε να πάρετε το Poison Ivy από το σκυλί σας;

Μπορείτε να πάρετε το Poison Ivy από εσάς σκύλο; Η σύντομη απάντηση είναι ναι – το πετρέλαιο Urushiol που παίρνει στο σκυλί κατοικίδιων ζώων σας μπορεί να μεταφερθεί πάνω σας.

Το ίδιο το εξάνθημα που προκαλεί το Poison Ivy δεν είναι μεταδοτικό από το σκυλί σας, αλλά οποιοδήποτε λάδι από το φυτό που καταλήγει στο κατοικίδιο ζώο σας μπορεί να σας εξαπλωθεί. Και σε πολλούς ανθρώπους παίρνει μόνο μια πολύ μικρή ποσότητα urushoil (μια υγρή ένωση στο χυμό του φυτού) για να προκαλέσει μια αντίδραση.

Όταν εκτίθενται σε 50 μικρογραμμάρια ουρούους, μια ποσότητα που είναι μικρότερη από ένα κόκκο αλάτι επιτραπέζιου, 80 έως 90 τοις εκατό των ενηλίκων θα αναπτύξει ένα εξάνθημα. – CDC

Έτσι, αν βγείτε έξω με το σκυλί κατοικίδιων ζώων σας και υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε τρέξει σε κάποιο δηλητήριο κισσό, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τον πλύνετε το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσετε να σταματήσετε μια αντίδραση. Αυτά τα έλαια μπορούν να παραμείνουν για κάποιο χρονικό διάστημα στο παλτό του, και χρειάζεται μόνο ένα μικρό ποσό στο δέρμα σας για να προκαλέσει αντίδραση.

Πώς να σταματήσετε να παίρνετε δηλητήριο κισσός από το σκυλί σας

Εάν υποψιάζεστε ότι ο σκύλος κατοικίδιων ζώων σας έρχεται σε επαφή με το Poison Ivy, αποφύγετε κάθε χαζά και πλύνετε αμέσως. Όσο ταχύτερα το λάδι ξεπλύνεται τόσο καλύτερα, οι πιθανότητες αποφυγής μιας αντίδρασης.

Φροντίστε να πλύνετε τα ρούχα σας και τυχόν πετσέτες που χρησιμοποιείτε αμέσως μετά το πλύσιμο του κατοικίδιου ζώου σας για να σταματήσετε οποιαδήποτε επαφή με τα παρατεταμένα έλαια.

Αποτρέψτε την αλίευση δηλητηριώδους κισσού από το σκυλί κατοικίδιων ζώων σας από:

Πλύνετε το κατοικίδιο ζώο σας αμέσως μετά την έκθεση

Πλύνετε πολλές φορές για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι έχει αφαιρεθεί

Πλύνετε τα σκυλιά σας κολάρο και λουρί

Φορέστε γάντια από καουτσούκ και μακριά μανίκια για να σταματήσετε το λάδι να σας εξαπλωθεί

Πλύνετε τα ρούχα και τις πετσέτες σας μετά το λουτρό του σκύλου σας για να σταματήσετε επιπλέον έκθεση

Κάντε ένα ντους για να απαλλαγείτε από τυχόν παρατεταμένα έλαια στο δέρμα σας

Μπορούν τα σκυλιά να πάρουν το Poison Ivy;

Αν και τα σκυλιά μπορούν να πάρουν δηλητήριο κισσό δεν είναι τόσο κοινό όσο είναι στους ανθρώπους χάρη στη γούνα τους που λειτουργεί ως προστατευτικό εμπόδιο. Οι σύντομες μαλλιά και οι άτριχτες φυλές είναι πολύ περισσότερο σε κίνδυνο για την ανάπτυξη του εξάνθημα και οι περιοχές που έχουν λιγότερη γούνα, όπως το στομάχι, είναι πολύ πιο ευαίσθητες.

Τα κατοικίδια ζώα δεν είναι τόσο πιθανό να αναπτύξουν το εξάνθημα από την ουρούουιο ως ανθρώπους επειδή το παλτό των μαλλιών είναι κάπως προστατευτικό, αλλά αν το κατοικίδιο ζώο σας έχει εξάνθημα οποιουδήποτε είδους, είναι σοφό να δείτε έναν κτηνίατρο. – Δρ Kathryn Primm, iheartdogs.com

Συμπτώματα αντίδρασης δηλητηρίου σε σκύλους

Η αντίδραση που τα σκυλιά πρέπει να δηλητηριάσουν Ivy είναι ακριβώς όπως η δική μας, και τα συμπτώματα μπορούν να διαρκέσουν μέχρι μια εβδομάδα για να αναπτυχθούν. Τα φυσιολογικά συμπτώματα μιας αντίδρασης δηλητηρίου σε σκυλιά είναι:

Αυξημένη φαγούρα και ξύσιμο

Αύξηση στο γλείψιμο

Κόκκινο, κυψέλες που ανυψώνονται στο δέρμα

Φλεγμονώδες δέρμα

Ανοικτές πληγές

Καθώς το πετρέλαιο εξαπλώνεται στο δέρμα των σκύλων σας, θα αρχίσουν να αναπτύσσουν ένα εξάνθημα με ανυψωμένα χτυπήματα που μοιάζουν με φουσκάλες. Το δέρμα θα κόκκινε και θα γίνει πολύ φαγούρα.

Καθώς τα έλαια του φυτού βυθίζονται στο δέρμα του σκύλου σας, τα κόκκινα χτυπήματα που μοιάζουν με σπυράκια – γνωστά ως papules – θα προκύψουν, προκαλώντας το κατοικίδιο ζώο σας να φαγούρα και το δέρμα του να ερυγιωθεί, όπως και η αντίδραση των ανθρώπων. – Δρ Scott Perry, Care.com

Τα σκυλιά μπορούν να αναπτύξουν μια σοβαρή αντίδραση εάν καταπιούν το φυτό. Αν νομίζετε ότι ο σκύλος κατοικίδιων ζώων σας έχει καταπιεί το Poison Ivy, ήρθε η ώρα για ένα ταξίδι στον κτηνίατρο.

Ενώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λοσιόν καλαμίνης για να απαλύνει το δικό μας δηλητήριο κισσό, μπορεί να είναι τοξικό για το κατοικίδιο ζώο σας. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας έχει έρθει σε επαφή με το Poison Ivy και αρχίζουν να δείχνουν σημάδια εξάνθημα ή επιπλέον κνησμό αναζητήστε συμβουλές από τον κτηνίατρό σας.

Εντοπισμός δηλητηρίου κισσού

Το Poison Ivy αναπτύσσεται κανονικά ως αμπέλι ή θάμνος και βρίσκεται σε όλη την Αμερική εκτός από τη Χαβάη και την Αλάσκα. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ανοικτά χωράφια, δασικές περιοχές και δρόμους, και μπορεί να βρεθεί τόσο σε αγροτικές όσο και σε αστικές περιοχές.

Τα φυτά Poison Ivy έχουν τρία μυτερά φύλλα, αν και ανάλογα με τα είδη που μπορεί να ποικίλει. Ορισμένα φυτά έχουν κίτρινα ή πράσινα λουλούδια και άλλα έχουν λευκά μούρα ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Τα φύλλα είναι συνήθως πράσινα την άνοιξη και γίνονται κόκκινα το φθινόπωρο.

“Αν έχει τρία, ας είναι” φυτά Poison Ivy έχουν 3 φύλλα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να ταυτοποιηθούν εξαιτίας των πολλών παραλλαγών χρώματος και σχήματος.

Συμβουλές για να σταματήσετε το κατοικίδιο ζώο σας από το να πάρει δηλητήριο κισσό

Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε το Pnull