Pets

Θα μπορούσε το κατοικίδιο ζώο σας να είναι ήρωας;

AddThis Κοινή χρήση κουμπιών στο FacebookFacebookFacebookShare στο TwittertwitterTwitterShare στο PinterestPinterestPinterestShare στο MoreAddthismore

Πρόσφατα έκανα πρωινό με ένα μέλος της οικογένειας που είπε μια ιστορία για μια γάτα που είχε όταν ήταν παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το “βιολί” ήταν η πιο έξυπνη γάτα στον κόσμο και του έδειξε χωρίς αμφιβολία ότι οι γάτες είναι πιο έξυπνες από οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο ζώο. Όταν ο θείος Fred ήταν νέος, η οικογένειά του είχε δύο σπίτια: ένα στα βουνά και ένα στην παραλία. Ο θείος μου Φρεντ μίλησε ότι μια μέρα το βιολί ταξίδεψε τα είκοσι μίλια από το σπίτι του βουνού μέχρι το σπίτι της παραλίας για να πάρει βοήθεια για τη θεία Jenny μετά από μια πτώση που την καθιστούσε ανίκανη να κινηθεί. Ισχυρίστηκε ότι η γάτα εμφανίστηκε στο παραλιακό σπίτι και άρχισε να βουίζει με επείγον που ενημέρωσε την οικογένεια ότι κάτι δεν ήταν λάθος. Όταν προσπάθησε να καλέσει τη θεία Jenny και δεν έλαβε καμία απάντηση, οδήγησε εκεί για να την βρει στο πάτωμα.

Καθώς άκουσα με πολύ περισσότερο από λίγο σκεπτικισμό, άρχισα να αμφισβητώ αν ήταν δυνατό για μια γάτα να συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Έχω ακούσει παρόμοιες ιστορίες γάτας και σκύλων που σώζουν ανθρώπους ή ενεργούν με ηρωικό τρόπο, αλλά ήταν πάντα ύποπτοι για την ακρίβεια των λεπτομερειών ή την ερμηνεία των γεγονότων. Πόσο έξυπνοι είναι οι γάτες και τα σκυλιά; Ήρθε η ώρα να κάνω μια μικρή σκάψιμο για να μάθω αν υπάρχει στην πραγματικότητα κάποια έρευνα που είτε επικυρώνει είτε δυσκολεύει αυτές τις ιστορίες που έχω ακούσει όλα αυτά τα χρόνια.

Το πολύ περισσότερο που διάβασα και οι πολύ περισσότεροι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα, το πολύ πιο περίπλοκο που έγινε το θέμα και το πολύ πιο αόριστο έγινε να καταλήξουμε σε ένα πραγματικό συμπέρασμα. Μερικοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά είναι απίστευτα έξυπνα επειδή οι εγκέφαλοί τους είναι φυσικά αρκετά μεγάλοι και μπορούν να πραγματοποιήσουν καθήκοντα που απαιτούν από αυτούς να ακολουθήσουν συγκεκριμένες οδηγίες, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι πολλές από αυτές τις συμπεριφορές βασίζονται σε χιλιάδες χρόνια εξημέρωσης. Οι ερευνητές που προσπάθησαν να μελετήσουν τη νοημοσύνη των γατών, από την άλλη πλευρά, βρήκαν τα θέματα τους να είναι επίσης απίστευτα έξυπνες, αλλά οι αιλουροειδείς συνήθως επέλεξαν να μην συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ανθρώπινη μελέτη. Αυτή η προφανής ανυπακοή μπορεί είτε να οφείλεται στην έλλειψη εξημέρωσης είτε σε σημάδι προηγμένης νοημοσύνης, ή και τα δύο. Αυτό που γνωρίζω από τις δεκαετίες της ιδιοκτησίας των σκύλων και των γάτων και μιλώντας με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων είναι ότι υπάρχει ένα κοινό θέμα που φαίνεται να έρχεται με σαφήνεια: τόσο τα σκυλιά όσο και οι γάτες είναι σε θέση να συμπεριφέρονται με τρόπους που οι ιδιοκτήτες τους θεωρούν ηρωική. Πολλοί άνθρωποι πήγαν ακόμη περισσότερο για να ισχυριστούν ότι σε ορισμένες χρονικές στιγμές, τα ζώα τους έχουν κάνει ορισμένα πράγματα γι ‘αυτούς ή για άλλα μέλη των οικογενειών τους που μπορούν απλά να περιγραφούν ως θαυματουργή.

Όποια και αν είναι οι δικές σας σκέψεις σχετικά με το θέμα, το ουσιαστικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι για τα ζώα μας να εκτελέσουν το καλύτερό τους, θα πρέπει να τροφοδοτούνται σωστά και να διατηρούνται υγιείς. Για παράδειγμα, τα τρόφιμα όπως η γεύση της φόρμουλας άγριου σκύλου περιλαμβάνουν πραγματικές άπαχες περικοπές κρέατος και ψαριών (πιστοποιημένη ορμόνη εντελώς ελεύθερη και χωρίς αντιβιοτικά) και προσφέρουν εξαιρετικά εύπεπτες πηγές πρωτεΐνης. Αυτό το φαγητό περιλαμβάνει επίσης γλυκοπατάτα και μπιζέλια για να προσφέρει υψηλά επίπεδα ενέργειας. Ολόκληρα φρούτα και λαχανικά προσφέρουν βιταμίνες και αντιοξειδωτικά για να αυξήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του κατοικίδιου ζώου σας. Από την άλλη πλευρά, οι γάτες είναι υποχρεωτικές σαρκοφάγοι και χρειάζονται μια δίαιτα με βάση το κρέας. Μπορείτε να προσφέρετε μια σπιτική διατροφή, εφόσον είναι σωστά ισορροπημένη και τα μαγειρεμένα γεύματα στο σπίτι μπορούν να προσφέρουν μεγάλη διατροφή σε κάθε επίπεδο. Αγοράστηκαν προετοιμασμένα τρόφιμα όπως το Petcurean Go! Οι φυσικοί κόκκοι εντελώς ελεύθερα κονσερβοποιημένα τρόφιμα γάτας προσφέρουν τη γάτα με μέγιστη διατροφή και συμπυκνωμένες μορφές ενέργειας χρησιμοποιώντας πραγματικό κρέας (κοτόπουλο, γαλοπούλα και πάπια ή πέστροφα), λαχανικά κήπου, φρέσκα φρέσκα φρούτα και ανθρώπινα έλαια (πλούσια σε ωμέγα 6 και 3 απαραίτητα λιπαρά οξέα).

Άλλα προϊόντα που μπορεί να είναι χρήσιμα για να κρατήσουν τα ζώα μας στο καλύτερο δυνατό περιλαμβάνουν ένα συμπλήρωμα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων. Ένα συμπλήρωμα ιχθυελαίου προάγει τη βέλτιστη υγεία όχι μόνο για τις αρθρώσεις, την καρδιά και τα μάτια, αλλά βοηθά επίσης να διατηρηθεί σωστά ο εγκέφαλος του κατοικίδιου ζώου σας. Η διατήρηση ενός υγιούς ήπατος και του ανοσοποιητικού συστήματος είναι επίσης πολύ απαραίτητη για τη διατήρηση των ζώων μας ενεργητικά και εστιασμένα. Η Denamarin είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει το αντιοξειδωτικό Silybin το οποίο βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος του κατοικίδιου ζώου ενισχύοντας τα επίπεδα της γλουταθειόνης του ήπατος. Ο Silybin υποστηρίζει τη ροή της χολής μέσω του ήπατος που βοηθά στην πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών από τη διατροφή του κατοικίδιου ζώου σας. Το Silybin βοηθά επίσης στην αναγέννηση των ηπατικών κυττάρων και μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα γλουταθειόνης, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στη διασφάλιση των κυττάρων από τοξίνες όπως εντελώς ελεύθερες ρίζες.

Ενώ η διατροφή υψηλής ποιότητας και τα υγιή συμπληρώματα μπορούν να συμβάλουν στη συνολική υγεία και ευημερία του κατοικίδιου ζώου σας, θυμηθείτε ότι μια κατάσταση κατοικίδιων ζώων που φαινομενικά αναπτύσσεται από το πουθενά μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι κάτι θα μπορούσε να είναι σοβαρά λάθος και θα έπρεπε να σηματοδοτήσει την ανάγκη να κλείσει ραντεβού με Ο κτηνίατρος. Ο κτηνίατρος έχει πολλά πιθανότατα δει πολλάφορές τα ακριβή συμπτώματα που υποφέρει το κατοικίδιο ζώο σας και έχει οπλοστάσιο θεραπευτικών επιλογών. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αλλαγές στη συμπεριφορά είναι τα πρώτα πράγματα που παρατηρούμε ως ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων και αυτά δεν πρέπει να αγνοηθούν ποτέ. Είναι πάντα καλύτερο να είσαι προσεκτικός και να παίρνεις το κατοικίδιο ζώο στον κτηνίατρο και όχι να περιμένεις πάρα πολύ μέχρι να γίνει πολύ πιο δύσκολη η κατάσταση. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι εάν έχετε μια ερώτηση που σχετίζεται με φάρμακα ή συμπλήρωμα, μπορείτε να καλέσετε έναν φαρμακοποιό του 1800PetMeds που θα είναι ευτυχής να απαντήσει σε αυτούς για εσάς.

Η μέτρηση της νοημοσύνης ενός κατοικίδιου ζώου σε ένα εργαστήριο μπορεί να πει μια ιστορία, αλλά χρόνια συντάκτη ανέκδοτα από τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων συχνά λένε αρκετά διαφορετικό. Η νοημοσύνη και το δυναμικό των κατοικίδιων ζώων (παρόμοιο με την ανθρώπινη νοημοσύνη και το δυναμικό) δεν μπορεί να μετρηθεί ακριβώς δίνοντας τυποποιημένες δοκιμές που αναπτύχθηκαν σε ένα σχολείο ή από γιατρό. Κάθε κατοικίδιο ζώο έχει μια ειδική ιστορία για να πει και αν δοθεί η ευκαιρία, μπορεί πραγματικά να πραγματοποιήσει θαύματα και να εκπλήξει ακόμη και το πιο επιφυλακτικό των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων.

Συμπεριλήματα διατροφής